Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΛΑΟΣ

Πατσώνας Μανώλης

Μανώλης  Πατσώνας – Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ  Ν. Κοζάνης

Τελικά επιτέλους, έχουμε αυτό που μας ταιριάζει σαν Έλληνες. Ο Λουκάς  Παπαδήμος, ο δικός μας Λουκάς στις δύσκολες τούτες ώρες για τη χώρα μας ,στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Διαπραγματεύεται σκληρά για τα δίκαια της χώρας.

Μόλις ο πρωθυπουργός μας δήλωσε με πατριωτική υπερηφάνεια ό,τι κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας, όλοι οι ξένοι – αξιωματούχοι της ΕΕ , τοκογλύφοι, ΔΝΤ – αμέσως μαζεύτηκαν στο καβούκι τους. Ας το βάλλουν λοιπόν καλά όλοι στο ξερό τους το κεφάλι. Η σωτηρία της χώρας είναι ο μεγάλος σκοπός, το υπέρτατο πατριωτικό καθήκον. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα και ακόμα παρακάτω, δεν έχουν καμία αξία να μας απασχολούν τώρα και να μας αποπροσανατολίζουν από το μεγάλο στόχο.

Μα είμαστε σοβαροί να μας ανησυχεί το ζήτημα της ανεργίας. Οι 900.000 επισήμως άνεργοι ή ακόμα και το 1.500.000 πραγματικοί άνεργοι μπορούν να συγκινήσουν τον Λουκά και τους περί αυτόν; Τι και αν ένας στους δύο νέους κάτω των 24 ετών ψάχνει για δουλειά; Έχει οικογένεια να τον ταΐσει. Στο κάτω-κάτω, αν δυσκολεύεται και η οικογένειά του, μπορεί να πάει στα συσσίτια, ένα πιάτο φαΐ μπορεί να περισσέψει και για αυτόν. Τα Χριστούγεννα μάλιστα θα είχε την τύχη να συνφάγει με τον πρωθυπουργό. Δεν είναι καιρός λοιπόν για τέτοιου είδους ασχολίες, τώρα μάλιστα που συζητάμε με τους ευεργέτες μας – διάβαζε τοκογλύφους – το PSI. Μήπως δεν κοντεύουμε να φτάσαμε σε αίσιο τέλος ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση; Λίγο η συμφωνία για τα επιτόκια μας καθυστερεί αν και οι σκληροί διαπραγματευτές μας – Παπαδήμος, Βενιζέλος – ήταν ανοιχτορέρηδες, όπως ήταν και το σωστό προς τους ευεργέτες μας, συμφωνώντας για επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%. Όμως η φίλη μας η Μέρκελ και τα στελέχη του ΔΝΤ,  αποφάνθηκαν  ότι με τέτοια επιτόκια το χρέος δεν είναι βιώσιμο – ζήτησαν γύρω στο  3% -και έτσι λίγο θα καθυστερήσουμε.

Το άλλο πάλι με τις συνεχιζόμενες απεργίες που όλο απαιτούν από ένα κράτος που  αναίτια το κατηγορούν ότι προτάσσει την εξόφληση των τοκογλύφων. Μα ποιό είναι προτιμότερο οι εθνοσωτήρες να τηρήσουν; Το συμβόλαιο με τους εργαζόμενους, που τους εμπιστεύθηκαν τη διαχείριση του κόπου τους όσα χρόνια εργάζονταν, ώστε να έχουν επικουρική σύνταξη και να μπορούν να πάρουν το εφάπαξ , χρήματα που είναι δικά τους και αποταμιευμένα από την εργασία τους, ή μήπως προέχει η εξόφληση των τοκογλύφων. Μα ασφαλώς, απαντούν οι πατριώτες, το δεύτερο. Τί και αν ο Δούκας πρώην υφυπουργός οικονομικών αποκαλύπτει – για τους δικούς λόγους – ότι το χρέος αποτελείται κατά τα 2\3 από τόκους, ναι καλά το διαβάσατε τα 2\3 είναι τόκοι! Δηλαδή από τα 360 εκατομμύρια τα 240 είναι τόκοι και μόνο τα 120 είναι χρήματα που μας έδωσαν. Επιτέλους θα μας εξηγήσει κάποιος αρμόδιος πώς έγινε αυτό; Όταν όμως βάζουμε το Χριστοδούλου πρώην στέλεχος της GOLDMAN SACHS διαχειριστή του χρέους, τότε είναι μάλλον απίθανο.

Αλλά ας μην είμαστε άδικοι, η κυβέρνηση  παρόλες τις δυσκολίες,  πράττει το εθνικό της καθήκον. Μόνο που λόγω οικονομικής στενότητας αξιολογεί τα πράματα και θέτει προτεραιότητες. Διασφάλισε τα συμφέροντα της Διαπλοκής – χαρακτηριστικό παράδειγμα η εν κρυπτό συνάντηση Παπανδρέου Ψυχάρη – καταργώντας συγχρόνως το νομικό πλαίσιο προστασίας των μισθωτών. Φάνηκε σκληρή απέναντι στους αδύνατους της κοινωνίας και ευαίσθητη απέναντι στους ισχυρούς. Ακόμα και στην « εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων » έβαλαν χέρι, καλύπτοντας υποχρεώσεις του κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις λειτουργίες του κράτους, γιατί δεν θέλουν να τα εισπράξουν από τα φιλαράκια τους, τους έχοντες και κατέχοντες.

Όμως προς τους στυλοβάτες της Δημοκρατίας και της κοινωνίας τσιγκουνιές δεν κάνουν. Έτσι: Πολλαπλασιάζονται οι φόροι, το χαράτσι της ΔΕΗ, ο φόρος «αλληλεγγύης», ενώ απαλλάσσονται ή μειώνονται οι φόροι σε μεγάλες επιχειρήσεις, μεγάλες ακίνητες ιδιοκτησίες, ιδιοκτήτες σκαφών, αεροσκαφών, πισίνων! Με προκλητική απόφαση εξαιρούνται από το χαράτσι στα ακίνητα οι… εφοπλιστές!

Αυτοί λοιπόν έκαναν τις επιλογές τους, εμείς κάναμε τις δικές μας;

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,423 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: