Διαβάζετε το κείμενο...
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ Επιτροπή της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ

   http://www.leftlab.gr

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2009 και απαρτίζεται κυρίως από επιστημονικούς συνεργάτες βουλευτών που προσλήφθηκαν ειδικά για αυτό το σκοπό αλλά και υφιστάμενους συνεργάτες τους που παραχωρήθηκαν και συμμετέχουν στις εργασίες της ομάδας.

Οι συνεργάτες της Επιτροπής καλύπτουν γνωστικά ένα ευρύ φάσμα πεδίων και θεματικών όπως οικονομία, κοινωνική πολιτική, εργασιακές σχέσεις, πρόνοια και ασφάλιση, παιδεία, κράτος και δημόσια διοίκηση, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δικαιώματα κλπ.

Το έργο της Επιτροπής διασυνδέεται με τις εργασίες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των αντίστοιχων θεματικών «κύκλων» εργασίας, διακρίνεται δε στις εξής κατηγορίες:

  1. Έκδοση Ενημερωτικών Δελτίων (τακτικά) που περιέχουν υλικό τεκμηρίωσης για: τις οικονομικές εξελίξεις, το κοινοβουλευτικό έργο και τις εξελίξεις εντός του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς.
  2. Σημαντικό μέρος της δουλειάς της Επιτροπής είναι η σύνταξη και συνεχής παρακολούθηση Θεματικών Φακέλων τεκμηρίωσης για ζητήματα που άπτονται της άμεσης συγκυρίας ή έχουν διαρκές πολιτικό ενδιαφέρον. Με τους θεματικούς φακέλους επιδιώκεται η ανάλυση και τεκμηρίωση θεμάτων άμεσης και μεσοπρόθεσμης πολιτικής, η κωδικοποίηση και κριτική των θέσεων των άλλων πολιτικών δυνάμεων, καθώς και η περαιτέρω επεξεργασία και εμβάθυνση των θέσεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
  3. Κωδικοποίηση των προγραμματικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ Η Επιτροπή, με βάση τη δουλειά για τη συγκρότηση Θεματικών, να κωδικοποιεί τις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα σε μια σειρά κομβικά ζητήματα πολιτικής, με τρόπο κατάλληλο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσής τους και στη Βουλή αλλά και στην κοινωνία ως επεξεργασμένο πλαίσιο προτάσεων.
  4. Από τη διαρκή επεξεργασία και τεκμηρίωση των Θεματικών Φακέλων Τεκμηρίωσης, προκύπτουν και συντάσσονται εξειδικευμένα Σημειώματα.
  5. Η Επιτροπή συμβάλλει με επεξεργασίες και σημειώματα στο άμεσο κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά νομοσχέδια, προτάσεις νόμου, ερωτήσεις, επερωτήσεις κ.ο.κ.
  6. Διάφορα θέματα.

Οι συνεργάτες της Επιτροπής επεξεργάζονται θεματικά σημειώματα που αφορούν είτε στη συγκυρία είτε ευρύτερες τάσεις, με σκοπό να αποτελέσουν τη βάση για μια πιο ενδελεχή μελέτη στη συνέχεια.

Στο έργο της Επιτροπής εμπεριέχεται και η προσπάθεια αρθρογραφίας σχετικά με τα θέματα που επεξεργάζονται οι συνεργάτες της.

 

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,595 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: