Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ «ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ» ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ, ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ

Το νέο «πακέτο» βάρβαρων μνημονιακών μέτρων και ο αντιλαϊκότερος στην ιστορία της χώρας μας κρατικός προϋπολογισμός του 2013 έχουν το χαρακτήρα προμελετημένου, δολοφονικού χτυπήματος ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καθώς κλιμακώνουν και πολλαπλασιάζουν καταστάσεις πρωτοφανούς αγριότητας:   ασθενείς με χρόνιες και ανίατες παθήσεις χωρίς περίθαλψη, αυτοκτονίες, κατάθλιψη, ανεργία – φτώχια – εξαθλίωση σε κάθε σπίτι, «λουκέτα», άστεγοι, απόγνωση.

Στα κατεδαφιστικά μέτρα, που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα, περιλαμβάνονται (επιπλέον) «πετσόκομμα» μισθών, συντάξεων και επιδομάτων συνολικού ύψους τουλάχιστον 7,5 δισ. ευρώ και «τσεκούρι» 4, τουλάχιστον, δις ευρώ σε υγεία, παιδεία, δημόσιες επιχειρήσεις και στενό δημόσιο τομέα. Η φοροεπιδρομή θα κλιμακωθεί, καθώς προβλέπονται καινούρια μέτρα 3 δις ευρώ, που θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα λαϊκά στρώματα, την ίδια στιγμή που θα μειώνουν τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουσίων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Μέρκελ καταφθάνει εσπευσμένα στην Αθήνα την Τρίτη 9/10 για να προσφέρει «ευρωπαϊκή στήριξη» στην καταρρέουσα συγκυβέρνηση του Α. Σαμαρά για να επιβιώσει και να «περάσει» το πακέτο των 14,5 δισ.

Η επίσκεψη της Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας, που πλήττονται βάρβαρα από τις μνημονιακές πολιτικές, που προωθούνται από την Ευρωζώνη με την ηγεμονία της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αντίσταση.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα νέα ανθρωποκτόνα μέτρα.

–          Καλούμε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και συμμέτοχή:

–          Συμπαραστεκόμαστε στους εργατικούς αγώνες και στηρίζουμε τις απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις σε όλες τις επιχειρήσεις και κλάδους.

–          Αγωνιζόμαστε για κλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων με Γενική Πολιτική Απεργία για την ανατροπή των μέτρων και της κυβέρνησης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ακύρωση των μνημονίων, εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αποκατάσταση και αναβάθμιση μισθών-συντάξεων και κοινωνικών παροχών, στήριξη του κοινωνικού κράτους, φορολόγηση του κεφαλαίου-δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Η Μέργκελ έρχεται στην Ελλάδα για δουλειές. Έρχεται να επιθεωρήσει το γενικό ξεπούλημα της χώρας μας και των ενεργειακών πηγών. Οι πολίτες της Ελλάδας και ειδικότερα της Δ.Μ διεκδικούν την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στις αποφάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

           ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Καλούμε τον λαό της Εορδαίας στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/10 στις 6.00 μμ

 

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,423 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: