Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ; του Μανώλη Πατσώνα

 

 

Πέρασε μία βδομάδα από την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στη χώρα μας. Ακούσαμε και διαβάσαμε την κάθε είδους ανάλυση, για τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα κάθε λογής παπαγαλάκια προσπάθησαν να μας πείσουν για τα πολλαπλά οφέλη που αποκόμισε η χώρα μας. Σχεδόν εξασφαλίσαμε την παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ, ή πως τώρα θα αρχίσουν να εισρέουν οι ξένες επενδύσεις που είναι και το ζητούμενο για το χτύπημα της ύφεσης. Έτσι μας είπαν για μία ακόμη φορά, οι διατεταγμένοι σε υπηρεσία διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Ξέχασαν όμως να μας πουν, ότι αποκλειστικός σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν η στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά, ίσως του τελευταίου δημοκρατικού αναχώματος των ξένων και ντόπιων ολιγαρχικών συμφερόντων στη χώρα μας. Υποστήριξη στη μνημονιακή κυβέρνηση  των τριών συνεργαζόμενων κομμάτων, που συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων με μεγαλύτερη ένταση, έχει στο στόχαστρό του τον εργαζόμενο πολίτη.

 

Ποιά είναι η παραγωγική δύναμη μιας σύγχρονης χώρας, η μηχανή ανάπτυξής της; Μα βέβαια ο εργαζόμενος άνθρωπος με τα ταλέντα του, τις ικανότητες και δεξιότητες του, τις ελπίδες του για κάτι καλύτερο μέσα από την εργασία του. Για ποιό λοιπόν ζήτημα επαίνεσε η κ. Μέρκελ την κυβέρνηση των τριών και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό; Για το λόγο ότι έσπασαν τη σπονδυλική στήλη του εργαζόμενου λαού. Κατήργησαν κάθε νόμο προστατευτικό της εργασίας, θεωρώντας τους σαν απαράδεκτα δικαιώματα και συντεχνιακά προνόμια. Μείωσαν δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις, όταν παράλληλα χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ στους υπαίτιους της κρίσης, τους τραπεζίτες.

 

Εκατομμύρια παραγωγικών ωρών χάνονται γιατί ένας στους τρεις Έλληνες είναι άνεργος. Άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην οικονομία με την εμπειρία τους αυτοκτονούν, απελπισμένοι που δεν έχουν να θρέψουν την οικογένειά τους. Η αφρόκρεμα των νέων μας, επιστήμονες με ζηλευτά προσόντα, μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Η χώρα χάνει ανθρώπους ικανούς, χάνει νέους επιστήμονες, χάνει την ελπίδα της και οι κυβερνώντες καμώνονται πως νοιάζονται για το καλό της Ελλάδας, παραβλέποντας τον πόνο που σπέρνουν γύρω τους.

 

Σε μια εποχή διεθνών ανακατατάξεων που αφορούν και την περιοχή μας, η χώρα είναι προκλητικά απούσα. Οι θέσεις της Ελλάδας στο διεθνές πολιτικό σκηνικό υποχωρούν συνεχώς. Δεν έχουμε ουδεμία στρατηγική πλεύσης για το που πάει σήμερα ο κόσμος και ποια πρέπει να είναι η θέση μας σε αυτόν, η φωνή μας δεν ακούγεται στα διεθνή φόρα. Το μόνο που ενδιαφέρει τους κυβερνώντες είναι να μείνουν πιστοί στα κελεύσματα των ξένων και ντόπιων συμφερόντων, υπέρ της αναδιανομής του πλούτου προς όφελός τους.

 

Εμείς οφείλουμε να παρακούσουμε τις εντολές τους. Μπορούμε να φτιάξουμε μία άλλη πατρίδα, που θα είναι δική μας, θα στηρίζει τον εργαζόμενο πολίτη και όχι τους τοκογλύφους και τους διαπλεκόμενους. Να επανακτήσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και την συντροφικότητά μας. Να κτίσουμε ένα μεγάλο και πατριωτικό μέτωπο.

 

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 64.345 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: