Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΡΑΤΟΣ…….. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ του Μανώλη Πατσώνα

Ήταν τόσο απλό στην σκέψη και στην εφαρμογή το νέο μέτρο της αγορανομικής διάταξης που προωθεί το υπουργείο ανάπτυξης, που αποτελεί σίγουρα μεγάλη αμέλεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο λόγος είναι για το νέο μέτρο « δεν πληρώνω …χωρίς απόδειξη ». Η σωτηρία από τη γάγγραινα της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής ήταν τόσο απλή – όπως απλές είναι πάντα οι μεγάλες ανακαλύψεις ­­­- που βεβαίως, αν την εφαρμόζαμε από την αρχή της κρίσης, τώρα δεν θα είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Είναι όμως στα σοβαρά τέτοιου είδους μέτρα απαραίτητα σε μία ευνομούμενη και αναπτυγμένη οικονομικά και κοινωνικά κοινωνία, όπως ήταν η Ελληνική, τουλάχιστον πριν την κρίση; Αναμφισβήτητα ναι, το ξαναγράφω προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ΝΑΙ.  Η θεσμοθέτηση όμως του παραπάνω μέτρου θα «πιάσει » την μελλοντική φοροδιαφυγή. Τι συμβαίνει όμως με την μέχρι σήμερα φοροκλοπή και μάλιστα με τη βεβαιωθείσα;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη βουλή ο υφυπουργός οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, οι 1.500 μεγαλύτεροι οφειλέτες του δημοσίου χρωστούν το απίστευτο ποσό των 13 δις ευρώ. Και πιο είναι το ποσό που εισπράχθηκε; Μόλις 19 εκατομμύρια. Επίσης 23.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα χρωστούν το ασύλληπτο ποσό των 48,6 δις. Τι λοιπόν κάνει η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για όλους αυτούς τους φοροφυγάδες και φοροκλέπτες; Ο καθένας μπορεί να κρίνει.

Στον αντίποδα όλων αυτών και προς επιβεβαίωση της άκρως ταξικής και αντιλαϊκής πολιτικής, προωθεί μέτρα για τους 830.000 οφειλέτες του δημοσίου, που χρωστούν από 300 έως 5000 ευρώ και που συνολικά το ποσό δεν ξεπερνά το 1 δις ευρώ. Μέτρα όπως κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων και IX αυτοκινήτων. Χάδια και θωπείες στους μεγαλοοφειλέτες, μαστίγιο στους μικρούς και ανήμπορους; Πρόκειται για αίσχος και μέγα σκάνδαλο. Πως λοιπόν θα κλείσει το πρωτογενές έλλειμμα στον προϋπολογισμό, για το οποίο όπως μας λένε καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Πώς να μην έχουμε 1.200.000 άνεργους, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, εκ των οποίων μόνο 185.870  παίρνουν το επίδομα ανεργίας. Διερωτήθηκε κανείς από τους κυβερνώντες πως ζει το 1.000.000 των ανέργων;

Να λοιπόν ποιες είναι οι συνέπειες της πολιτικής τους. Ο λαός με τους αγώνες του πρέπει να τους υπενθυμίσει κάτι που εδώ και πολύ καιρό ξέχασαν. Ότι πατρίδα δεν είναι οι τραπεζίτες και η ελίτ του πλούτου, αλλά ο πολίτης αυτής της χώρας με τις ανάγκες και τα όνειρά του. Όνειρα για τον ίδιο και τα παιδιά του που καθημερινά βλέπει να διαψεύδονται από τους κυβερνώντες με το χειρότερο τρόπο.

Έτσι  κυβερνούν αυτοί, με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτοί λοιπόν δεν βελτιώνονται μόνο ανατρέπονται.

 

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 64.117 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: