Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ανάπηρη και υπό κατάρρευση η συγκυβέρνηση». Δήλωση Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης, για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τα μέτρα της κυβέρνησης

Με οριακή πλειοψηφία, η ανάπηρη και υπό κατάρρευση συγκυβέρνηση υπερψήφισε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης το πολυνομοσχέδιο διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, μετερχόμενη μεθόδους άλλων σκοτεινών εποχών της πρόσφατης ιστορίας του τόπου, επιχείρησε με αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και εξασφάλισε την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου της χώρας και των πολιτών της που είχε συνυπογράψει με την τρόικα των πιστωτών.

Υπονομεύοντας τη Βουλή, συγκρουόμενη με τη δικαστική εξουσία, παίζοντας αντισυνταγματικά παιχνίδια και εκβιάζοντας, η συγκυβέρνηση έσχατης μειοψηφίας με την καθοδήγηση της τρόικας επιχειρούν να βουλιάξουν έναν ολόκληρο λαό στη δυστυχία, την απόγνωση και την καταστροφή.

Η αποφασιστικότητα και η μαχητική διάθεση των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας με τη μεγαλειώδη τους συμμετοχή στις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, απέδειξαν όχι μόνο ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει απωλέσει τη δεδηλωμένη των πολιτών αλλά και ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

 

Η χθεσινή παρουσία του κόσμου της εργασίας δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι η χθεσινή ήττα της τρικομματικής κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για μία νέα ελπιδοφόρα πορεία στον αντίποδα της πολιτικής των μνημονίων, με στόχο την ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής, ανοίγοντας  προοδευτικούς δρόμους εξόδου από την κρίση προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, μία κυβέρνηση της Αριστεράς είναι απόλυτα αναγκαία και επιτακτική.

Ευγενία Ουζουνίδου,

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,423 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: