Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολέθριες οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής για τις ευπαθείς ομάδες

14.11.2012

Επίσκεψη  Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, στο ΙΚΑ Αγ.Κωνσταντίνου για το χρονοδιάγραμμα προγραμματισμού και πραγματοποίησης ελέγχου αναπηρίας από τις Επιτροπές συντάξεων για την χορήγηση ή επανεξέταση αναπηρικών συντάξεων

Το ΙΚΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του επισκέφθηκε εκ νέου χθες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ευγενία Ουζουνίδου, μετά τη συνάντηση που είχε η ίδια και ο Θανάσης Πετράκος  στις  9.11.2012 με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Πατσούρη, για το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης που υπάρχει στην εξέταση από τα ΚΕΠΑ των αιτήσεων των αναπήρων, όπως και στη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων ή επιδομάτων, αλλά και στην επανεξέτασή τους.

Στη διάρκεια της επίσκεψης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και στα δύο κτήρια του ΙΚΑ της Αγίου Κωνσταντίνου, τουλάχιστον 30 πολίτες βρίσκονταν έξω από κάθε γραφείο προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για τα δικαιολογητικά όσο και για το εάν έχει προγραμματισθεί το ραντεβού τους για εξέταση από την Επιτροπή. Στη διεύθυνση Αναπήρων μάλιστα, τους πολίτες έβλεπε και εξυπηρετούσε ή ίδια η διευθύντρια με τη γραμματέα της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Ε. Ουζουνίδου συζήτησε με ασθενείς και για τα ερωτήματα που απασχολούν τους ίδιους για το πως ασκείται άραγε η διοίκηση της μονάδας, πως ενημερώνονται οι περιφερειακές υπηρεσίες όταν η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και η υποστελέχωση αναγκάζει τη διευθύντρια να βλέπει και να εξυπηρετεί η ίδια τους πολίτες. Πως ενημερώνονται οι ανάπηροι της επαρχίας δεδομένου ότι υπάρχουν τηλεφωνικές γραμμές προς εξυπηρέτησή τους που ποτέ δεν είναι δυνατόν να τις απαντήσουν οι ελάχιστοι υπάλληλοι. Επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ διερωτήθηκε πως οι κύριοι της κυβέρνησης μιλούν για ανάγκη απολύσεων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όταν την ίδια στιγμή οι ελλείψεις προσωπικού είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού.

Ταυτόχρονα, η Ε. Ουζουνίδου τόνισε ότι «η αναλγησία των κυβερνήσεων της τριετίας, η ανικανότητά τους για μεσοπρόθεσμό έστω σχεδιασμό έχει ολέθριες συνέπειες όχι μόνο στην ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά στην έστω και ελάχιστα αξιοπρεπή επιβίωσή τους και μάλιστα στην επιβίωση ευπαθών ομάδων πληθυσμού».

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπως είχε υπογραμμίσει και στη συνάντηση με τον Υποδιοικητή του Οργανισμού, σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να σταματάει η χορήγηση της αναπηρικής σύνταξης ή του επιδόματος αναπηρίας μέχρι την επανεξέταση του αναπήρου και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο, να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία από τα ΚΕΠΑ των αιτήσεων των αναπήρων και να δοθεί προτεραιότητα στην εξέταση και επανεξέταση των αιτήσεων που αφορούν χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, επισημάνθηκε τέλος, ότι το  ΙΚΑ ,μετά και την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων,  δεν διαθέτει επάρκεια γιατρών, το διοικητικό προσωπικό είναι υποστελεχωμένο, ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές.

 

 

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,423 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: