Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινή δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
ΜΙΧΑΛΗ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΚΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ
ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Το Υπουργείο Ανάπτυξης και δια του γ.γ. κ. Γιαννούση παρουσίασε στην επιτροπή περιφερειών μια «πλασματική» εικόνα σε σχέση με την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 αθροίζοντας και τα 8 δις του παρόντος ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί και τα ποσά των αγροτικών επιδοτήσεων που υπήρχαν και στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Οφείλουμε να απαντήσουμε στην κυβέρνηση ότι:
1.    Οι παράγραφοι 80 και 81 του κειμένου συμπερασμάτων, με το οποίο συμφώνησε η κυβέρνηση, δίνουν απεριόριστη εξουσία στην Commission να κόβει κονδύλια του κοινοτικού προϋπολογισμού αν διαπιστώσει ότι η χώρα δεν τηρεί όλα όσα έχει συμφωνήσει με την τρόικα στα πλαίσια των μνημονίων. Συνεπώς οι κοινοτικοί εταίροι και δανειστές «τύλιξαν» τον κ. Σαμαρά και δια αυτού και ολόκληρη τη χώρα σε «μια κόλα χαρτί».
2.    Τα 16,1 δις ευρώ της περιόδου 2014-2020 (14,3 δις της επόμενης  Προγραμματικής Περιόδου συν 1,8 δις ευρώ για την ανάπτυξη της υπαίθρου) πρέπει να συγκριθούν με τα 24 δις ευρώ της περιόδου 2007-2013 (20 δις ευρώ το τρέχον ΕΣΠΑ συν 4 δις ευρώ η ανάπτυξη της υπαίθρου). Συνεπώς την επόμενη προγραμματική περίοδο οι εισροές από την κοινότητα είναι μειωμένες κατά 7,9 δις ευρώ δηλ. κατά 33% ενώ η συνολική μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού είναι ≈3,5 %.
Επομένως αντί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την δήθεν επιτυχία της οφείλει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό γιατί η μείωση των κοινοτικών κονδυλίων είναι 33% ενώ η μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού είναι 3,5% και πρώτα από όλα να απαντήσει γιατί δέχτηκε να υπάρχει ρήτρα εφαρμογής του μνημονίου στην νέα προγραμματική περίοδο;

Γραφείο Τύπου

 

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63.821 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: