Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΛΟΗΓΗΣΗ

«Αγώνας για να ανατραπεί η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που διασπά και ξεπουλάει την ΔΕΗ »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24/07/2013

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση με τη σημερινή Πραξικοπηματική Πράξη Υπουργικού Συμβούλιου ολοκληρώνει το σχέδιο για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Η ακραία αυτή νεοφιλελεύθερη απόφαση συνιστά έγκλημα που, αν γίνει πράξη, θα καταφέρει καίριο πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα, στην εθνική ανεξαρτησία της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, θα υπονομεύσει τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό και θα στερήσει τη χώρα από ένα από τα σημαντικότερα στηρίγματα για την εφαρμογή μιας φιλολαϊκής κοινωνικής πολιτικής εξόδου από την κρίση.

Η πράξη αυτή Υπουργικού Συμβουλίου είναι απόρροια των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών που υλοποιούνται στην Ε.Ε. και εντάσσονται σε μια πολιτική υποτέλειας και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων μεγάλων ξένων και εγχώριων ιδιωτικών – κρατικοδίαιτων συμφερόντων με στόχο την πλήρη άλωση του χώρου της ηλεκτρικής ενέργειας από το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες τις βασικές εθνικές υποδομές, όπως είναι τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, και να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, της οποίας τα πάγια, τα οποία κατά τους μετριότερους υπολογισμούς αποτιμώνται περίπου στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, έχουν δημιουργηθεί με το μόχθο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Απευθύνουμε προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση: δεν πρόκειται να αποδεχθούμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Καλούμε όλο τον Ελληνικό Λαό , τους φορείς, τα συνδικάτα, με πρώτα αυτά των εργαζομένων στη ΔΕΗ, να  οικοδομήσουμε  ένα πανίσχυρο πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα που θα φράξει το δρόμο για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ πρέπει να είναι ενιαία και 100% δημόσια επιχείρηση.

Το Γραφείο Τύπου

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,328 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: