Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ιστορία γράφεται με αγώνες

Κοζάνη, 15/11/2013

Δελτίο Τύπου

Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, η κατάληψη της Νομικής που προηγήθηκε και συνολικά η αντιδικτατορική πάλη κατά της στρατιωτικής δικτατορίας είναι εδώ για να μας υπενθυμίζουν το νόημά τους και να εμπνέουν τους αγώνες του σήμερα.

Σαράντα χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου δεν επανέρχεται ως απλή μνήμη, αλλά βιώνεται ως πραγματικότητα μέσα από τις κινητοποιήσεις των ημερών.

Σε μια περίοδο που οι απολύσεις και η ανεργία χτυπάνε «κόκκινο», που η Δημόσια Παιδεία, η Ασφάλιση και η Υγεία διαλύονται, μπροστά στο πραξικοπηματικό σφράγισμα της ΕΡΤ και μπροστά στη φασιστική απειλή και την εξαθλίωση μιας ολόκληρης κοινωνίας, ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου συμπυκνώνει έναν συνολικό αγώνα για την ανατροπή της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών.

Η απάντηση στη βαθειά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση βρίσκεται στη λαϊκή πάλη. Η έξοδος από την κρίση  είναι ρεαλιστική και εφικτή, μόνο αν στο προσκήνιο βρίσκεται ένα μαζικό, δυναμικό και πολύμορφο κίνημα κοινωνικών αντιστάσεων.

Την Κυριακή οφείλουμε όλοι και όλες να δώσουμε το «παρών» στις εκδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και σε όλη τη χώρα.

 

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,079 προβολές
Αρέσει σε %d bloggers: