Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, για το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                               17/2/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η καταστροφική ουσία της απορρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον νόμο για το Π.Ε.Δ.Υ., που ψήφισαν 152 βουλευτές και σύμμαχοι της μνημονιακής συγκυβέρνησης, αρχίζει να φαίνεται ξεκάθαρα. Πριν καν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ο απαράδεκτος νόμος, το υπουργείο υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ βιάζονται να βάλουν λουκέτο σε όλα τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ στερώντας από τον κόσμο τη δυνατότητα στοιχειώδους δωρεάν δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πετώντας στο δρόμο 8.5 χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προσπάθεια των γιατρών και όλων των εργαζόμενων του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ να μείνουν ανοικτά τα πολυϊατρεία, για να παρέχουν υπηρεσίες σε όποιον έχει ανάγκη. Καλούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να αντιπαρατεθεί βίαια στις προσπάθειες προστασίας και λειτουργίας των δημόσιων δομών του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι, η επαναλειτουργία όλων των πολυϊατρείων με όλους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους σε αυτά, για να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση και η δυνατότητα πρόσβασης όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας.

Καλούμε την κυβέρνηση να συναισθανθεί το μέγεθος της ευθύνης της. Δεν έχει κανένα δικαίωμα, πριν λειτουργήσει το Π.Ε.Δ.Υ., να κλείσει τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ. Επειδή όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τα σχέδιά τους, ξέρουμε πως μόνο η δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση του λαού μας μπορεί να ανατρέψει στην πράξη τα καταστροφικά τους σχέδια.

Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν συμμετέχοντας ενεργά και μαζικά  στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,595 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: