Διαβάζετε το κείμενο...
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την μικρή ΔΕΗ και την βίαιη επαναφορά των απεργών εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους, η περιοχή μας μετρά ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη λίστα σειράς ατυχημάτων που έχουν σημειωθεί στα ορυχεία της περιοχής μας.

Χρόνια τώρα τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα ορυχεία, την ελλιπή συντήρηση, την εντατικοποίηση της εργασίας και την μείωση των μέτρων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους.

Χρόνια τώρα στα εργοστάσια και τα ορυχεία απαξιώνεται η εργασία και η ανθρώπινη ζωή, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια που έχουν θυσιαστεί τα πάντα στον βωμό των μνημονίων.

Την ώρα που η συγκυβέρνηση της καταστροφής προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να πείσει την κοινωνία για τους ¨προνομιούχους¨ εργαζόμενους, ένας νέος άνθρωπος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, πληρώνει τις επιπτώσεις των εργασιακών συνθηκών με την ίδια του την ζωή.

Περιμένουμε εξηγήσεις για τις συνθήκες του τραγικού ατυχήματος και τις όποιες ευθύνες υπάρχουν από την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας.

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για τον τραγικό θάνατο του συμπολίτη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,595 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: