Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αποβιομηχάνιση της χώρας σε πλήρη εξέλιξη.

Κοζάνη 17/7/14
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
Η απόφαση για το κλείσιμο των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς από αντιαναπτυξιακές και αντιπαραγωγικές αποφάσεις, που πλήττουν την ίδια την οικονομία της χώρας και τη δυνατότητα της παραγωγικής της ανασυγκρότησης. Ιδιαίτερα η απόφαση πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα καθώς την οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Το επερχόμενο τέλος στην καλλιέργεια τεύτλων και στην εγχώρια παραγωγή ζάχαρης θα βυθίσει στην απόγνωση τους χιλιάδες τευτλοκαλλιεργητές στις ακριτικές περιοχές της Μακεδονικής υπαίθρου και θα οδηγήσει σε αθρόες εισαγωγές ακολουθώντας το παράδειγμα του καπνού και του γάλακτος.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στη βιομηχανία και χιλιάδες εποχιακοί απασχολούμενοι θα προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους ενισχύοντας το ¨πλεόνασμα¨ της κοινωνικής αθλιότητας που δημιούργησε η τρόικα και η συγκυβέρνηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει, σε καμιά περίπτωση, τέτοια τετελεσμένα και, ειδικά για την Βιομηχανία ζάχαρης, θα πάρει τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων της, που θα βασίζεται στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των εγκαταστάσεων της σε συνεργασία με τους παραγωγούς, ώστε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να αποτελέσει πραγματικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της.
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,185 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: