Διαβάζετε το κείμενο...
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Συνάντηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενίας Ουζουνίδου και Θανάση Πετράκου με αντιπροσωπεία απολυμένων εργαζομένων της ΥΠΑ και πρώην εργαζομένων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ, Σωματείου Μηχανικών της πρώην Ο.Α.)

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από την Ευγενία Ουζουνίδου (βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης, Υπεύθυνη Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Κ.Ο.) και τον Θανάση Πετράκο (βουλευτή Π.Ε. Μεσσηνίας) συναντήθηκε με αντιπροσωπεία πρόσφατα απολυμένων εργαζομένων στην ΥΠΑ (έμπειρο προσωπικό των πρώην εργαζομένων της Ο.Α. οι όποιοι ήταν σε διαθεσιμότητα).
Οι απολυμένοι ενημέρωσαν τους βουλευτές ότι πάρα τις διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ότι δεν θα προχωρήσει στην απόλυσή τους, το Υπουργείο εξέδωσε την διαπιστωτική πράξη απόλυσής τους.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η διαπιστωτική πράξη απόλυσης των εργαζομένων της ΥΠΑ διότι οι συνέπειες από την απόλυση είναι σοβαρές και αφορούν στην ασφάλεια των πτήσεων. Υπογράμμισαν δε ότι, με την ενέργεια αυτή της Κυβέρνησης, να θέσει σε διαθεσιμότητα το έμπειρο αυτό προσωπικό και στην συνέχεια να εκδώσει διαπιστωτική πράξη απόλυσής του, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των πτήσεων, αφού το απομένον ελάχιστο προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο του. Όπως μάλιστα προκύπτει από εκθέσεις, όλο το προσωπικό της ΥΠΑ είναι αναγκαίο και μάλιστα το υπουργείο έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε προσλήψεις στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαιτέρα τη στάση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων που αντί να ενισχύσουν την ΥΠΑ με το έμπειρο τεχνικό προσωπικό της πρώην Ο.Α. προέβησαν στην διαπιστωτική πράξη απόλυσής του.
Οι δύο βουλευτές τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων μηχανικών και πιλότων της πρώην Ο.Α. στην ΥΠΑ που ήταν επιφορτισμένοι με την επιθεώρηση αεροσκαφών και την ασφάλεια των πτήσεων, γιατί η απόλυσή τους δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους.
Η ευθύνη για την απόλυση των εργαζομένων αυτών βαρύνει την κυβέρνηση συνολικά και ιδιαίτερα τους δυο συναρμόδιους Υπουργούς, κ. κ.. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη.
Το Γραφείο Τύπου

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,423 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: