Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ: «Ο πρωθυπουργός εμπαίζει τον ελληνικό λαό»

Κοζάνη, 9/9/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου δήλωσε σχετικά με την εξαγγελία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης τα εξής: «Ο πρωθυπουργός εμπαίζει για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό. Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους. Αφού αύξησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) από 60 ευρώ τα 1000 λίτρα που ήταν το Μάρτιο του 2011 στα 330 ευρώ τα 1000 λίτρα, δηλ. 450%(!), έρχεται τώρα και παρουσιάζει ως φοροελάφρυνση τη μείωση-εμπαιγμό κατά 30%. Η εξαγγελία αυτή σημαίνει ότι το πετρέλαιο θα επιβαρύνεται με 230 ευρώ τα 1000 λίτρα.
Όσο και να προσπαθεί το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης να εξωραΐσει την εξαγγελία αυτή του κ. Σαμαρά, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα συνεχίζει να είναι απλησίαστη για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αφού η τιμή στη λιανική θα είναι γύρω στο 1,20 ευρώ.
Μόνη ουσιαστική ελάφρυνση και ανακούφιση για τον ελληνικό λαό θα είναι η υιοθέτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ «να επανέλθει ο ΕΦΚ στα 60 ευρώ τα 1000 λίτρα». Την πρόταση αυτή επανακαταθέσαμε ως τροπολογία και πάλι χθες- Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου-, θέτοντας όλους τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης προ των ευθυνών τους».

Το Γραφείο Τύπου

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,074 προβολές
Αρέσει σε %d bloggers: