Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Να αποτραπεί το ξεπούλημα του Εδεσσαίου και του Άγρα”

09/09/2014

Περιοδεία στα Υδροηλεκτρικά Εργοστάσια της ΔΕΗ του Νομού Πέλλας (Εδεσσαίου και Άγρα) πραγματοποίησε την Τρίτη 09/09/14 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από του Υπεύθυνους του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο και Ευγενία Ουζουνίδου και τη Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περιοδεία τους στους χώρους της ΔΕΗ τόνισαν μεταξύ άλλων ότι η σημασία της ΔΕΗ και των Υδροηλεκτρικών της φραγμάτων είναι τεράστια για τη ζωή στο Νομό Πέλλας και την Έδεσσα ειδικότερα, αφού, εκτός από την ύδρευση και την άρδευση των καλλιεργειών της, συμβάλλουν και στην τουριστική ανάδειξη και ανάπτυξή της. Με τη δημιουργία της «Μικρής ΔΕΗ», την οποία στη συνέχεια θα πουλήσουν σε κερδοσκόπους, όλα αυτά τίθενται εν αμφιβόλω. Η αγροτική ανάπτυξη και ο τουρισμός θα πληγούν ανεπανόρθωτα από την πώληση της ΔΕΗ σε ιδιώτες, καθώς η διαχείριση των υδάτων θα γίνεται με στόχο τη μέγιστη παραγωγή ενέργειας και όχι της βέλτιστη διαχείριση των υδάτων επ΄ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.
Τόνισαν επίσης τη σημασία που έχει για τον ελληνικό λαό ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης ηλεκτρισμού και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμβάλουν αποφασιστικά στη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου, προκειμένου να σταματήσει το έγκλημα της διάλυσης και πώλησης της ΔΕΗ, όπως αυτή έχει αποφασισθεί με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 24ης Ιουλίου.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν ότι η ιδιωτικοποίηση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Η υπόθεση της ΔΕΗ έχει εθνικές διαστάσεις και το ζήτημα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι άκρως στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και τον ελληνικό λαό.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση, με την καταστροφική της απόφαση να προχωρήσει στη δημιουργία της «Μικρής ΔΕΗ», στην οποία έχουν ενταχθεί και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια του Νομού Πέλλας, στην ουσία πουλάει και τη διαχείριση των υδάτων του Νομού.
Αντίθετα, αντί να ξεπουλά τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, η κυβέρνηση θα έπρεπε να αναπτύσσει νέα, καθώς, εκτός του ότι παράγουν την φθηνότερη ενέργεια, μπορούν να αποτελέσουν μονάδες βάσης για τις ΑΠΕ, να συμβάλουν στη βέλτιστη διαχείριση των υδάτων μια περιοχής ενισχύοντας την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό και το μεγαλύτερο μέρος της προστιθέμενης αξίας να παραμένει στη χώρα μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, κατέληξαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ, όλα τα Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλες τις κοινωνικές οργανώσεις, τις τοπικές Αυτοδιοικήσεις και πάνω απ’ όλα όλο τον Ελληνικό λαό να δημιουργήσουν ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο που θα αποτρέψει στην πράξη τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Τέλος, επανέλαβαν πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τη ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία, ως ενιαία δημόσια επιχείρηση του ελληνικού λαού και οι μνημονιακές αποφάσεις θα ακυρωθούν.

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,674 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: