Διαβάζετε το κείμενο...
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ

Με μία αχαρακτήριστη πολιτικά στάση και συνεχίζοντας το έργο της εθνικής μειοδοσίας και στο ευρωκοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη συνέργεια του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, που αποκαλύπτεται πλέον πολιτικά, ψήφισαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην διεκδίκηση των οφειλόμενων γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών.

Είναι ιστορικά και πολιτικά τεράστιες οι ευθύνες της συγκυβέρνησης, η οποία, ακόμη και τώρα, που η χώρα πνίγεται στα χρέη, δεν διεκδικεί από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα μας τα κατοχικά της στρατεύματα.

Τόσα χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας μας από τη γερμανική κατοχή και το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα στρατεύματά της παραμένει σε εκκρεμότητα. Πρόκειται για ένα τεράστιο εθνικό, οικονομικό και κυρίως ηθικό ζήτημα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί για οποιοδήποτε πολιτική σκοπιμότητα να μην προχωρά στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, η οποία, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», οφείλει στη χώρα μας.

Η αρνητική ψήφος των απολογητών των μνημονίων αποκτά, σε συνθήκες τροϊκανής «υποδούλωσης» και γερμανικής προκλητικότητας σε βάρος της χώρας μας, μια νέα εθνική, οικονομική και κοινωνική διάσταση. Ιδιαίτερα για την περιοχή μας, λίγες ημέρες πριν τις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα του Μεσόβουνου, η ψήφος αυτή έρχεται να βεβηλώσει την μνήμη των αθώων θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας και να προσβάλει τα μαρτυρικά χωριά της περιοχής μας.

Είναι πλέον υπόλογοι απέναντι στην ιστορία, στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς που άφησε πίσω της η ναζιστική λαίλαπα και την ελληνική κοινωνία.

Το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,674 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: