Διαβάζετε το κείμενο...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε έγγραφο της Ε. Ουζουνίδου, βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, σχετικά για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης

ΕΝΦΙΑ για περιοχές ΠΕ Κοζάνης21/10/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στο σχετικό έγγραφο, που κατέθεσε η Ευγενία Ουζουνίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, προς το υπουργείο Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για τους οικισμούς Πεπονιάς, Πολύλακκου, Αξιόκαστρου, Κλήματος, Τραπεζίτσας- Παναρέτης και Πυλωρών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, έδωσε το υπουργείο.
Στην απάντησή της η προϊσταμένη της Διεύθυνσης κ. Μενούνου αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 4223/2013, εφόσον υπάρχει βεβαίωση της αρμόδιας κατά περίπτωση αρχής για ολική ή μερική απαγόρευση χρήσης του ακινήτου, χορηγείται είτε ολική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ είτε μείωσή του κατά 60% αντίστοιχα. Η εν λόγω μείωση ισχύει και για τα ακίνητα των πιο πάνω οικισμών, εφόσον η αρμόδια προς τούτο αρχή χορηγήσει σχετική βεβαίωση για ολική ή μερική απαγόρευση χρήσης για κάθε συγκεκριμένο ακίνητο, για το οποίο ζητείται η μείωση του φόρου».
Να σημειωθεί πως αρμόδια αρχή εννοείται το αντίστοιχο πολεοδομικό γραφείο.
Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,667 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: