Διαβάζετε το κείμενο...
ΠΛΟΗΓΗΣΗ

«Υγιής και ελπιδοφόρα η μη ανοχή των πολιτών της περιοχής απέναντι στις βιαιότητες κατά των ζώων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας και πορεία από φιλοζωικούς συλλόγους και πολίτες της Εορδαίας, με πραγματικά μεγάλη συμμετοχή κόσμου, για να εκδηλώσουν δυναμικά την αγανάκτησή τους για την ομαδική θανάτωση ζώων (κυρίως σκύλων και γατιών) στην πόλη Πτολεμαΐδα (είχαμε πάνω από 40 θανάτους ζώων).
Ο τρόπος αυτοοργάνωσης και κινητοποίησης θα λέγαμε ότι θυμίζει τις κινητοποιήσεις στις πλατείες και ότι έχει τις ρίζες του σ’ εκείνο τον τρόπο οργάνωσης!
Πρόκειται για την έκφραση μιας οικολογικής αλλά και ανθρώπινης ευαισθησίας, η οποία είναι καθαρά πολιτική, με την ουσιαστική έννοια του όρου, αφού υπερασπίζεται ιδέες όπως ανθρωπιά, αξιοπρέπεια, ισορροπημένη συνύπαρξη ανθρώπου, φύσης-ζώων. Επίσης γιατί είναι πράγματι αποκρουστικό το να κακοποιεί κανείς και να θανατώνει ανυπεράσπιστα ζώα και μάλιστα με ομαδικές θανατώσεις. Είναι μέθοδοι και συμπεριφορές ενάντια στον πολιτισμό και σε κάθε είδους ηθική. Οι βίαιες αυτές και απάνθρωπες συμπεριφορές υποδεικνύουν άτομα που έχουν ανάλογες συμπεριφορές στο κοινωνικό τους περιβάλλον και άτομα που ρέπουν σε φασιστικές συμπεριφορές στους γύρω τους. Η μη ανοχή της κοινωνίας σ’ αυτές τις βίαιες εκφάνσεις, είναι η μόνη υγιής και ελπιδοφόρα στάση των πολιτών!.
Δηλώνουμε τη συμπαράταξή μας σε τέτοιες κινητοποιήσεις, αφού πιστεύουμε και προωθούμε την οικολογική διάσταση τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών αυτής της χώρας.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Advertisements

Συζήτηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

Εισάγετε τη διεύθυνση ηλ. αλληλογραφίας σας για να παρακολουθείτε τις νεότερες αναρτήσεις της σελίδας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

  • 63,423 προβολές
Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: